Gıda Uygulamaları
Sağlık ile ilgili yükümlülükler nedeniyle yiyeceklere direk temas eden tüm ürünlerde gıda ile temasının uygun olduğuna dair sertifika istenmektedir. Bu nedenle en sık kullanılan ürünlerin başında PE, PET, PP ve PTFE (Teflon) gelmektedir. Ürün seçimi titizlikle yapılarak kullanılan ekipmanlar üzerinde bakteri oluşumu engellenmektedir.
Et, sebze, balık gibi gıda ürünlerinin kesiminde polietilen kesim tahtaları kullanılmaktadır. Köfte gibi yiyecekler için kullanılan kalıplar ise genellikle PET malzemeden yapılmaktadır.
Direkt gıda ile temas eden ekipmanlar dışında yiyecek ve içecek sektöründe kullanılan çeşitli gıda makinalarında da metal malzemenin yerini sağladığı avantajlar nedeniyle mühendislik plastikleri almaya başlamıştır. Makine gövdesi üzerinde kestamid, POM (delrin), polyamid gibi ürünlerden imal edilmiş dişli makara v.b. parçaların haricinde gözetleme camı olarak da pleksiglas kullanılmaktadır. Konveyör hatlarında ise PE 1000 malzeme tercih edilmektedir.